DSCF1220

Over Kwon

20 jaar Taekwondo in Hoogeveen en Beilen bij Taekwondo vereniging Kwon.

Al jaren is Kwon een plek waar zowel jong als oud met veel plezier de sport kan beoefenen op zijn of haar eigen tempo.

De oprichting door de meester

De karate lessen van zijn oom zijn het die de passie voor oosterse vechtsporten wakker maken bij meester Jan Matulessy (4e dan). Een passie die nooit meer gedoofd is. Naast karate en hapkido ontwikkeld Jan zich voornamelijk in Taekwondo.

Plezier en respect staan voorop! Iedereen moet zich thuis kunnen voelen binnen onze vereniging.

Op een gegeven moment opent Jan zijn eigen school in Hoogeveen en Beilen. Met zijn vrouw en kinderen als eerste leerlingen groeit de vereniging tot een gezellige club waar iedereen zich thuis mag voelen.

Tegenwoordig is daar niet veel aan veranderd en wordt de aanstekelijke passie van de meester nog steeds naar zijn leerlingen overgebracht.

taekwondo_all

De komst van een kampioen

Zijn ervaring is een grote hulp bij de ontwikkeling van onze wedstrijdvechters.

In 2007 mocht Kwon de voormalig Europees Kampioen, Allan Pinontoan, als trainer verwelkomen. Allan heeft jaren aan de nationale en internationale top gestaan als atleet en coach van de Nederlandse Sparring Selectie.

De oud international weet zelf o.a. meervoudig Nederlands Kampioen, Open Nederlands Kampioen en Europees Kampioen te worden. Tegenwoordig neemt Allan de wedstrijdtraining binnen de vereniging voor zijn rekening.